Negen jaar geleden werd de zoon van Bert Ernest (toen 18 jaar) in zijn hoofd gestoken.

Bert Ernest-klein

"We herkenden onze zoon niet meer."

Negen jaar geleden werd de zoon van Bert Ernest (toen 18 jaar) in zijn hoofd gestoken, waarbij hij zijn linkeroog verloor en hersenletsel opliep. Hierdoor veranderde zijn persoonlijkheid.

"Ik zie het nog voor me dat Lex vertrok met een koffer achter op zijn fiets. Als hij nog langer thuis was blijven wonen, was ons gezin uit elkaar geklapt. De hoop en daarna de steeds zwaardere teleurstellingen met het bijkomende verdriet werden steeds moeilijker te verdragen."

“Hoewel ons in het ziekenhuis was verteld dat Lex door de hersenbeschadiging gedragsproblemen zou kunnen krijgen, verraste het ons dat hij al tijdens onze eerste vakantie samen heel druk was. Mijn vrouw zei toen: 'Ik herken mijn zoon niet meer.'
Daarna ging het bergafwaarts. Lex werd onhandelbaar en het werd ons pijnlijk duidelijk dat er iets flink mis was met hem. Als we bij hulpverleners aanklopten, vertelden ze ons dat er niet zoveel met hem aan de hand was. We voelden ons niet gehoord.”

“Pas toen we in contact kwamen met de afdeling Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) vielen dingen op zijn plek. Lex wordt nu behandeld door een SPV-er van NAH. We worden ook betrokken bij de behandeling. Dat is heel fijn. Wij kennen onze zoon toch het beste? Nu we beter op de hoogte worden gehouden, kunnen we de zorg wat meer loslaten en de rol op ons nemen die bij ons hoort: die van ouders.”

GGZ Oost Brabant is gespecialiseerd in zorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statementISO9001

Ga naar boven