Nick Vroon is bewegingsagoog bij NAH

nickvroon-header 200x137

‘Ik ga in mijn werk altijd tot het uiterste’

“In mijn werk als bewegingsagoog ga ik altijd tot het uiterste: ik wil er uit halen wat er in zit. Daarom ga ik in mijn werk met mensen met niet-aangeboren hersenletsel steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen: van paardrijden tot zwemmen en van fietsen tot vissen; niets is te gek. Bij cliënten met hersenletsel is het lichaam verstoord: ze hebben verlammingen, spasmen en moeten hun mogelijkheden weer leren ontdekken en weer durven om hun grenzen te verkennen, herkennen en te erkennen. Ik werk graag met deze mensen vanwege de diversiteit: iedere dag is anders en ieder hersenletsel is uniek.  Samen zoeken we de grens op.”

“Het dossier van mensen op deze afdeling is altijd dik: het zijn beschadigde mensen waar altijd meer mee aan de hand is dan alleen hersenletsel. Denk aan psychiatrische- of gedragsproblemen Wanneer ik deze mensen zie groeien, geeft het me een goed gevoel dat wij daar met het behandelteam een bijdrage aan hebben geleverd.”

“Bewegen is een wezenlijk onderdeel van onze gezondheid. In het beleidsplan van GGZ Oost Brabant staat dat we zorg bieden die we onze familie en naasten gunnen, maar er wordt met geen woord gerept over bewegen. Tijdens een steekproef onder dertig cliënten bleek dan ook dat er slechts één iemand was die niets mankeerde. De andere 29 hadden allemaal gezondheidsklachten zoals een te hoge bloeddruk of een te hoge hartslag. Daarom zijn we sinds kort gestart met het project ‘Meer bewegen op huize Padua’. Dit project moet bijdragen aan een actievere leefstijl, en dus betere gezondheid voor cliënten. We hebben pas geleden een subsidieaanvraag gedaan voor een fitnessruimte op Huize Padua;  de beslissing hierover wachten we in spanning af.”

Nick Vroon werkt ook nog als ondernemer, docent en waterpolocoach.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven