Jolanda Huijberts, verpleegkundige niveau 5 bij Bunthorst.

website2 p1040610

‘Doel voor ogen’

"Ik begon mijn loopbaan als ziekenverzorgende  in de ouderenzorg en ik kwam er al snel achter dat de psychiatrie me enorm boeide. Er zijn voor iemand, gesprekken voeren, de familiecontacten, daar ligt mijn hart en dat is wat ik wil." 

"Ik volgde daarom mijn verpleegkundige 4 opleidingen in de ggz. Ik ben nu bezig met niveau 5. Met steeds één duidelijk doel voor ogen: de master rehabilitation councelor gaan doen. Deze opleiding - gebaseerd op de herstelvisie - leert je cliënten efficiënt en effectief te ondersteunen bij het kiezen van maatschappelijke/sociale rollen, maar ook samen te werken met instanties die hierbij betrokken zijn." 

Recht op zijn eigen ding

"Ik geloof heilig in de herstelvisie. Ik vind het een gouden aanpak. We moeten cliënten zien als mensen met een beperking en niet alles over blijven nemen. We moeten stoppen met pamperen. Daarmee maak je iemand - onbedoeld - zo afhankelijk. Ieder mens heeft recht om zijn eigen ding te kunnen doen en het is onze taak om samen te zoeken wat dat dan is. Ik heb van dichtbij kunnen ervaren hoe herstel kan lopen bij mijn zoon met schizofrenie. Ik heb hem ook moeten leren loslaten, zodat hij zelf een traject kon uitzetten. Heel moeilijk, maar wel in zijn belang." 

"De master die ik mogelijk volgend jaar  - na het afronden van niveau 5 - ga volgen geeft me hopelijk nog meer verdieping en handvatten om te werken volgens de principes van de herstelvisie. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik werk in een organisatie waar ik zoveel mogelijkheden krijg me te ontwikkelen en het geleerde ook in de praktijk kan toe passen. Ik heb extra taken gekregen en word meer bij inhoudelijke processen betrokken. Na de master zou ik het liefst op het gebied van herstel ondersteuning willen gaan geven aan teams en daarnaast drie dagen werken als verpleegkundige, want het directe contact met de cliënt kan en wil ik niet missen." 

"Ik ben na de geboorte van mijn kinderen een tijdje thuisgebleven met de gedachte: "Mijn tijd komt nog wel! En die is nu zeker gekomen!" 

Ga naar boven