Ina Nijkamp is teamleider Fact in Veghel.

ina nijkamp 200x137

'Bevlogen praktijkverhalen over groei, persoonlijk leiderschap en samen excelleren'

Lippenstift 

“Dat drie van mijn collega’s mij hebben aangemeld als bevlogen collega, vind ik een hele eer. Maar ik had net zo goed hén kunnen opgeven. Ons hele team is ambitieus en enthousiast, we stonden te popelen om met Fact te starten. Van de methodiek waren we direct overtuigd, het was fijn dat de organisatie ons de ruimte gaf om er iets moois van te maken. We hebben bergen werk verzet en het resultaat is ernaar.” 

“Alle behandelplannen gingen op de schop. We gingen met cliënten en hun naasten om tafel en formuleerden sámen herstelgerichte, haalbare doelen. Een hele cultuuromslag hoor, maar wel een mooie. We denken niet meer voor de ander, cliënten geven zelf aan wat hen helpt. Dat kunnen hele kleine dingen zijn. Zo wilde een vrouw weer lippenstift gaan dragen, iets dat ze vroeger altijd deed. Door op die manier aandacht te besteden aan zichzelf, voelde ze zich beter. Zo simpel kan het zijn.” 

“Mijn man heeft het afgelopen jaar weleens gemopperd als ik ’s avonds weer achter de pc kroop. Terecht hoor, maar ik vond mijn werk zo leuk dat ik vaak vergat naar de uren te kijken. Die instelling herken ik bij mijn collega’s. Als we tijdens het multidisciplinair overleg constateren dat iemand vandaag nog bezocht moet worden, dan kreunt er niemand. We voelen ons samen verantwoordelijk. Dat je direct iets voor mensen kunt betekenen, stimuleert enorm.”

Ga naar boven