Menu

banner-wetenschappelijkonderzoek

Banner Klik kaart

image presentatie

De afdeling Opleidingen & Onderzoek (O&O) van GGZ Oost Brabant organiseert ieder jaar een symposium Stilstaan bij onderzoek. Tijdens deze middag nemen we de tijd om onderzoeken te bespreken die binnen de geestelijke gezondheidszorg worden uitgevoerd ter verbetering van de zorg. De bijeenkomsten staan elke keer in het teken van een ander thema.

Op 2 juni 2016 jl. vond de zevende editie van het symposium plaats. Tijdens dit symposium stond het thema Onderzoek & Innovatie centraal. Gastsprekers en onderzoekers van GGZ Oost Brabant presenteerden hun onderzoek naar innovatieve behandelingen en ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg.

 

 

Programma

 13.00 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Merijn van der Zalm
 13.15 uur Jan Rodenburg, Marieke van Meggelen en Myrthe Tielman
 14.15 uur      Caspar Arets
 14.45 uur Lieke Wijnhoven
Angst de Baas: effectiviteit van de serious game 'Mindlight' op angstklachten van kinderen met autisme
 15.15 uur Pauze
 15.40 uur Yvonne Stikkelbroek
Behandeling van depressieve adolescenten in een dip; effectiviteit van CGT versus reguliere zorg
 16.20 uur Janneke Aerts
 17.00 uur Afsluiting

Jan Rodenburg is klinisch psycholoog / psychotherapeut en programmaleider van de veteranenzorg bij het Psychotraumacentrum Zuid-Nederland. Marieke van Meggelen is promovenda aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen, afdeling Klinische Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkt als psycholoog NIP bij Psychologenpraktijk Two Be in Rotterdam. Myrthe Tielman is promovenda aan de Technische Universiteit Delft, afdeling Interactive Intelligence. Zij hielden een presentatie over Virtual Reality Exposure Therapy (VRET) voor de behandeling van PTSS bij veteranen.

Caspar Arets heeft in 2015 de opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ afgerond. Hij werkt als behandelaar op Huize Padua op een crisisafdeling waar High and Intensive Care geïmplementeerd wordt. Daarnaast is hij als behandelaar werkzaam op een appartementenvoorziening en heeft daar voornamelijk mensen met een forensische titel in zijn caseload. Caspar hield een presentatie over High & Intensive Care (HIC) in een intramurale setting.

Lieke Wijnhoven werkt als orthopedagoog en promovenda bij GGZ Oost Brabant. Zij hield een verhaal over haar onderzoek “Angst de Baas: effectiviteit van de serious game 'Mindlight' op angstklachten van kinderen met autisme”. Haar onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Yvonne Stikkelbroek is verbonden aan GGZ Oost Brabant en de Universiteit Utrecht. Zij is werkzaam als P-opleider, klinisch psycholoog, onderzoeker en docent. Haar lezing ging over de behandeling van depressieve adolescenten in een dip; effectiviteit van CGT versus reguliere zorg.

Janneke Aerts werkt als klinisch psycholoog bij GGZ Westelijk Noord Brabant. Zij is hoofd van de afdeling Persoonlijkheid, Trauma & Agressie en werkt daar ook als behandelaar. Daarnaast is Janneke werkzaam voor het Beleidsbureau Zorgkwaliteit en Innovatie waarvoor zij onderzoek doet naar het toepassen van e-health in de gespecialiseerde GGZ en meewerkt aan het ontwikkelen van e-health toepassingen. Titel van haar presentatie was “Blended E-health; wat drijft de cliënt en behandelaar? E-health gebruik, attitude en therapeutische relatie in de klinische praktijk”.

Wil je meer weten over wetenschappelijk onderzoek?
Neem dan contact op met Debby Postulart of Sanne Rasing, via Servicepunt Opleidingen & Onderzoek (T 0492 – 84 45 75) of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | PrivacyDisclaimer   ISO9001 ISO9001 NEN

Ga naar boven

Achtergrond-grijsblauw