Afdrukken

Deze woonlocatie is bedoeld voor oudere mensen die baat hebben bij een veilige en gestructureerde leefomgeving.

Naast deze woonplekken zijn er in het woonzorgcomplex woongroepen van Land van Horne en ook kunnen particulieren er via de woningcorporatie een appartement huren.

Voor wie?

Het woonzorgcomplex Eegelshoeve in Someren bestaat uit twee woongroepen en zes appartementen voor cliënten van GGZ Oost Brabant .

Doelgroep

Ouderen

Soort zorg

Wonen

De woningen

 

Eén woongroep biedt plaats aan vijf personen en de andere groep aan zes personen. Beide groepen hebben een gezamenlijke keuken, huiskamer, rookruimte en terras. U hebt als bewoner een eigen slaapkamer met douche en toilet. Naast de groepen zijn er zes appartementen die bestaan uit een huiskamer met keukenblok, een slaapkamer, een badkamer met douche en toilet, een berging en een terras. Zowel de kamers in de woongroepen als de appartementen mag u naar eigen wens inrichten met uw eigen meubilair. Wanneer dit niet mogelijk is, zorgt GGZ Oost Brabant voor een basisinrichting, bestaande uit een bed, een kast, een tafel en een stoel. U hebt een eigen sleutel van uw kamer of appartement.

Begeleiding

Bij de begeleiding gaan we uit van wat u zelf kunt. U krijgt begeleiding bij dat wat u niet (meer) zo goed alleen lukt. Uw wensen en behoeften zijn hierbij het uitgangspunt. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u begeleiding wilt bij het zoeken naar activiteiten of ondersteuning nodig heeft bij uw eigen verzorging. Samen met uw coördinator maakt u plannen en afspraken om deze doelen te bereiken. De woonvorm heeft een team van deskundige medewerkers, verpleegkundigen en woonbegeleiders, die de individuele- en groepsbegeleiding verzorgen. Daarnaast is er een zorgassistente aanwezig. De teamleider is enkele dagdelen op de woonvorm aanwezig voor organisatorische zaken en het bespreken van eventuele problemen. Ook is er een psychiater, een specialist ouderengeneeskunde en desgewenst een psycholoog aan de afdeling verbonden.

Dagbesteding en activiteiten in de buurt

De Eegelshoeve ligt aan de rand van de bebouwde kom van Someren. Het gezellige centrum van Someren heeft volop voorzieningen. Er is een bushalte tegenover het woon-zorgcomplex. In het gebouw is een restaurant, een kapperszaak en een klein winkeltje aanwezig. Er worden binnenshuis diverse activiteiten georganiseerd, zoals zingen, kienen, beweging en schilderen. U kunt ook gebruik maken van activiteiten in het ODAC Helmond (ontmoeting- en dagactiviteitencentrum) of buurthuis de Ruchte. Daarnaast zijn er vrijwilligers voor kook-, wandel- en schilderactiviteiten.

Contact

Ter Hofstadlaan 203
5711 VG Someren
T 0493 - 47 07 22