App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu
Dutch Arabic English Polish Turkish

Cliënten van GGZ Oost Brabant hebben een digitaal Herstelondersteuningsplan (HOP). Dit is een individueel basisplan waarbij u als cliënt zorg krijgt op basis van de zogenaamde ‘herstelvisie’. In het HOP beschrijft u uw wensen en doelen. U krijgt hierbij hulp van uw persoonlijk begeleider.

De meerwaarde van uw HOP

In uw HOP legt u uw wensen concreet vast. U gaat kijken naar tien verschillende levensgebieden en u stelt uw eigen doelen op, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, dagbesteding en gezondheid. 

U bepaalt de richting, wij reizen met u mee

Wat wilt u met uw leven? Wat is voor u belangrijk? Welke wens houdt u het meest bezig?

De antwoorden op deze vragen staan centraal in het herstelondersteuningsplan, dat iedere cliënt die bij ons verblijft (met onze hulp) opstelt. Alle zorg die we u vervolgens aanbieden, is erop gericht de doelen uit dit plan te helpen realiseren. U bepaalt de richting, wij reizen met u mee.

Zelf het roer in handen nemen. Uw eigen wensen en mogelijkheden onderzoeken. Naar alle aspecten van uw leven kijken en bepalen wanneer u vindt dat het voldoening geeft, om daar vervolgens gericht aan te werken. Dat is het herstelproces dat wij met u willen inzetten.

Herstellen is niet hetzelfde als genezen; het gaat erom dat u een manier vindt om uw leven betekenis te geven ondanks uw beperking. Wat kunt u wel? Waar wordt u blij van? Uw wensen vormen het startpunt voor uw persoonlijke reis richting herstel. Wij helpen u, door u de zorg te bieden die daarbij past.

 

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven