Afdrukken

In 2015 heeft GGZ Oost Brabant het besluit genomen de zorg van landgoed Coudewater in Rosmalen elders in de regio onder te brengen. Vanaf dat moment is er samen met bewoners en hun naasten gekeken naar hun woonwensen en hoe we daar invulling aan konden geven. Voor 54 oudere cliënten betekent dit het pand aan de Burgemeester de Kuijperlaan (nieuwe naam Joseph Staete) – na een verbouwing – een geschikte locatie is.

Healing environment
Het gebouw heeft na de verbouwing 54 appartementen met een eigen keukenblok, badkamer en toilet. Verder komen er in het pand onder andere centrale ontmoetingsruimtes en een kookstudio. Ook worden de ruimtes opener met meer lichtinval om zo een healing environment creëren. Over de concrete inrichtingswensen is GGZ Oost Brabant nog in gesprek met cliënten en familie. De buitenkant van het gebouw wordt op enkele kleine aanpassingen na in tact gehouden.

Start bouw 
Inmiddels is de sloop van de binnenwanden gereed. Eind oktober is officieel het startschot gegeven voor de start bouw. De bedoeling is dat medio 2018 cliënten hun intrek nemen in hun nieuwe appartement. 

Bouwbord Veghel 1AS
Toekomstig bewoonster Annie van Ieperen onthult bouwbord