Menu

banner-internetverbinding

Banner-Klik-kaart-wonen-dagbesteding

In 2015 heeft GGZ Oost Brabant het besluit genomen de zorg van landgoed Coudewater in Rosmalen elders in de regio onder te brengen. Vanaf dat moment is er samen met bewoners en hun naasten gekeken naar hun woonwensen en hoe we daar invulling aan konden geven. Voor 54 oudere cliënten betekent dit het pand aan de Burgemeester de Kuijperlaan (nieuwe naam Joseph Staete) – na een verbouwing – een geschikte locatie is.

Healing environment
Het gebouw heeft na de verbouwing 54 appartementen met een eigen keukenblok, badkamer en toilet. Verder komen er in het pand onder andere centrale ontmoetingsruimtes en een kookstudio. Ook worden de ruimtes opener met meer lichtinval om zo een healing environment creëren. Over de concrete inrichtingswensen is GGZ Oost Brabant nog in gesprek met cliënten en familie. De buitenkant van het gebouw wordt op enkele kleine aanpassingen na in tact gehouden.

Start bouw 
Inmiddels is de sloop van de binnenwanden gereed. Eind oktober is officieel het startschot gegeven voor de start bouw. De bedoeling is dat medio 2018 cliënten hun intrek nemen in hun nieuwe appartement. 

Bouwbord Veghel 1AS
Toekomstig bewoonster Annie van Ieperen onthult bouwbord

De zorg op Coudewater verplaatst naar elders in de regio

Met het belang van haar cliënten voor ogen is het besluit genomen om de zorg-activiteiten op het landgoed Coudewater op andere locaties in de regio onder te brengen. Inmiddels is alle zorg op het terrein verplaatst. Dit betekent dat alle cliënten en bewoners een andere plek hebben gevonden. Eind mei 2018 verhuisden de laatste bewoners van de Vonder naar Joseph Staete in Veghel.  De cliënten van WWA De Beemden blijven nog voor een periode van 3 tot 5 jaar op Coudewater in gebouw Emma.

 

Cliënten die langere tijd in een woonvoorziening van GGZ Oost Brabant verblijven kunnen gebruik maken van internetfaciteiten.

U kunt een internetverbinding op uw kamer aanvragen via de teamleider van de afdeling waar u verblijft. De teamleider kan hiervoor via Request for Change-formulier een verzoek indienen bij de afdeling ICT.

Subcategorieën

Ga naar boven

Achtergrond-oranje