Menu

banner-internetverbinding

Banner-Klik-kaart-wonen-dagbesteding

cartoon 1 04a-roken-fcOf u wel of niet rookt is een keuze die u voor uzelf moet maken. Waar u rookt is geen keuze die helemaal vrij is. Voor het roken op onze afdelingen en in onze woonvoorzieningen [link naar woonvoorzieningen] gelden regels, want roken mag, maar niet ten koste van de gezondheid van uw begeleider of andere medewerkers van GGZ Oost Brabant. Elke werknemer heeft het recht op een rookvrije werkplek. Dit is in Nederland binnen de wet (artikel 11a) [link naar PDF] geregeld:   

Maatregelen

Werkgevers zijn verplicht zodanige maatregelen te treffen dat werknemers in staat worden gesteld hun werkzaamheden te verrichten zonder daarbij hinder of overlast van roken door anderen te ondervinden. Dit betekent dat uw begeleider tijdens het werk bij u thuis geen hinder of overlast mag ondervinden van tabaksrook. GGZ Oost Brabant moet ervoor zorgen dat deze wet wordt nageleefd en niet wordt overtreden.

 

 

Op basis van de wettelijke regelgeving heeft de Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant een aantal heldere huisregels opgesteld. Binnen GGZ Oost Brabant geldt een algeheel rookverbod in alle gebouwen. 
Enige uitzondering is op een appartement van de cliënt, waarbij het appartement moet beschikken over een keuken, natte cel en woon/ slaapruimte. Dus op slaapkamers van cliënten mag ook niet gerookt worden.

En per 01-01-2022 is de wet van kracht dat een rookzone buiten, niet meer mag bij een ingang van een gebouw. De rookzone mag niet vast of tegen een gebouw aan zitten. De rookzone dient een stuk van het gebouw te zijn, zodat andere in of rondom een gebouw geen hinder hebben van rooklucht.

Dit betekent voor u dat we bovenstaande huisregels moeten handhaven. Wanneer u in een appartement woont, moet u samen met uw begeleider afspraken maken over het niet roken op het moment dat hij/zij aanwezig is. Deze afspraken dienen schriftelijk in een 'Niet-rokenovereenkomst' te worden vastgelegd.

Ga naar boven

Achtergrond-oranje