App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-bipolaire-stoornis

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Ouderen met een bipolaire stoornis hebben vaak nog lichamelijke klachten. Zij kunnen steeds minder goed voor zichzelf kunnen zorgen en zijn niet meer in staat stuctuur aan te brengen. Ze vormen een gevaar voor zichzelf en/of anderen, waardoor de familie en naasten overbelast raken.

Behandelingen

Intake, diagnose en behandeling

Wij willen eerst een goed beeld krijgen van uw situatie, uw problemen en de doelen die u graag wilt bereiken. Daarom krijgt u als u bent doorverwezen eerst een intakegesprek met een behandelaar. Soms is het nodig dat u een aantal vragenlijsten invult. Deze geven informatie aan de behandelaar meer informatie over (de ernst van) uw klachten.

Als na het intakegesprek nog niet goed duidelijk is wat er aan de hand is, worden soms onderzoeken gedaan, zoals psychiatrisch onderzoek door een psychiater, psychologisch onderzoek door een psycholoog. Ouderen krijgen indien nodig ook nog een lichamelijk onderzoek. Het gelijktijdig optreden van een lichamelijke en psychiatrische aandoening maakt het bij hen moeilijker een diagnose te stellen.

 

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje