App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-gedragsstoornis

Banner Klik kaart

Dutch Arabic English Polish Turkish

Elk kind, jongere of (jong)volwassene kan periodes met moeilijk gedrag hebben. Dat is geen gedragsstoornis. Als moeilijk gedrag niet alleen het gevolg is van psychische overbelasting of van levensomstandigheden, maar echt bij het individu gaat horen en de ontwikkeling van een kind, jongere of gezin belemmert, spreken we van een gedragsstoornis. We onderscheiden dan de oppositioneel opstandige gedragsstoornis, de gedragsstoornis en de gedragsstoornis niet anderszins omschreven. Het onderscheid wordt gemaakt op basis van de ernst van de gedragsproblemen en zegt ook iets over de ontwikkeling van de gewetensfuncties.

Behandelingen

De behandeling is erop gericht u als ouders te helpen beter met het moeilijke gedrag van uw kind om te gaan en uw kind te helpen beter te reageren op de problemen van het dagelijkse leven. Bijna altijd dient de school bij de behandeling betrokken te worden. De grote groep kinderen met bovendien ADHD heeft soms baat bij geneesmiddelen.

De behandeling van gedragsstoornissen bij kinderen sorteren het meeste effect als niet alleen het kind, maar ook alle belangrijke anderen, zoals ouders en leerkrachten, bij de behandeling betrokken worden.

Het is bijna altijd nodig dat er ook op school op een speciale manier op het gedrag van het kind gereageerd wordt. Informatie over het psychiatrisch onderzoek van het kind kan de leerkracht helpen het gedrag van het kind beter te begrijpen, maar voor het ontwikkelen van een specifieke aanpak is vaak ondersteuning nodig van een ambulante begeleider uit het speciaal onderwijs.

Soms is het nodig om met uw kind zelf te werken aan hun sociale en sociaal probleem oplossende vaardigheden. Kinderen met gedragsstoornissen missen vaardigheden in het contact met anderen en in het verstandig oplossen van de problemen van alledag.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje