App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

Veel mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen hebben in hun leven behoefte aan (tijdelijk) verblijf in een woonvorm met 24-uurs zorg. GGZ Oost Brabant heeft daarvoor verschillende mogelijkheden.

 • We bieden plekken voor beschut wonen op Coudewater en Huize Padua. Het gaat hier om (langdurend) verblijf voor mensen die de beschutting van een terrein nodig hebben.
 • In nieuw op te zetten plekken in de wijk bieden we beschermende woonplekken voor mensen die (nog) niet in staat zijn zelfstandig te wonen. Maar je kunt ook terecht voor begeleiding, een kop koffie of een gezonde maaltijd, het (laten) doen van de was, spreek-, vergader-of cursusruimte, of een logeerbed voor jezelf, maar ook voor familie/vrienden.

Doel van deze woonvorm is het ondersteunen van de bewoners bij het werken, wonen, het onderhouden van sociale contacten en het hebben van een passende dagbesteding in een omgeving naar keuze. De persoonlijke wensen en mogelijkheden van de bewoner staan daarbij centraal.

Sommigen bewoners verblijven langdurig op De Berken en vinden hier een plek waar ze zich thuis voelen. Anderen willen in de toekomst elders in een kleinere groep of geheel zelfstandig gaan wonen. In de toekomst zal De Berken worden verbouwd tot een wooncomplex met dertien appartementen. 

 

De bewoners oefenen met elkaar hun werk uit. Deze arbeidsgerelateerde activiteiten, bijvoorbeeld het verzorgen van de dieren, worden in en rondom de woonboerderij uitgevoerd.

Als u gemotiveerd bent om deel te nemen aan deze activiteiten én over de vaardigheden daarvoor beschikt, dan kunt u in aanmerking komen voor deze woonvorm. Naast het werk is er ook ruimte voor recreatieve activiteiten, zoals het deelnemen aan sporten en zwemmen.

Het is mogelijk om vóór plaatsing op Pandelaar, vrijblijvend deel te nemen aan de werkzaamheden, zodat u samen met de begeleiding kunt bekijken of deze woon- en werkvorm echt bij u past.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
 • De werkdag van ... Tom
  De werkdag van ... Tom
 • De werkdag van ... Manon
  De werkdag van ... Manon
 • De werkdag van ... Toon
  De werkdag van ... Toon

'Er is niemand die je echt begrijpt'

© 2014 GGZ Oost Brabant | InformatieveiligheidDisclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw