App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

Banner Klik kaart

Veel mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen hebben in hun leven behoefte aan (tijdelijk) verblijf in een woonvorm met 24-uurs zorg. GGZ Oost Brabant heeft daarvoor verschillende mogelijkheden.

  • We bieden plekken voor beschut wonen op Coudewater en Huize Padua. Het gaat hier om (langdurend) verblijf voor mensen die de beschutting van een terrein nodig hebben.
  • In nieuw op te zetten plekken in de wijk bieden we beschermende woonplekken voor mensen die (nog) niet in staat zijn zelfstandig te wonen. Maar je kunt ook terecht voor begeleiding, een kop koffie of een gezonde maaltijd, het (laten) doen van de was, spreek-, vergader-of cursusruimte, of een logeerbed voor jezelf, maar ook voor familie/vrienden.

Doel van deze woonvorm is het ondersteunen van de bewoners bij het werken, wonen, het onderhouden van sociale contacten en het hebben van een passende dagbesteding in een omgeving naar keuze. De persoonlijke wensen en mogelijkheden van de bewoner staan daarbij centraal.

Sommigen bewoners verblijven langdurig op De Berken en vinden hier een plek waar ze zich thuis voelen. Anderen willen in de toekomst elders in een kleinere groep of geheel zelfstandig gaan wonen. In de toekomst zal De Berken worden verbouwd tot een wooncomplex met dertien appartementen. 

 

Deze beschermde woonvorm te Gemert is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder met een psychiatrische achtergrond, die behoefte hebben aan een woning waar ze voor langere tijd kunnen wonen.

Daarnaast kan binnen deze woonvoorziening toegewerkt worden naar (begeleid) zelfstandig wonen. Om voor deze woonvorm in aanmerking te komen, dient u met minimale begeleiding te kunnen wonen. Dit vraagt om een grote mate van zelfstandigheid bij het doen van het huishouden, het samenwerken en omgaan met anderen en het hebben van een zinvolle dagbesteding.

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Negen jaar geleden werd de zoon van Bert Ernest (toen 18 jaar) in zijn hoofd gestoken.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statementISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-blauw