Menu

Banner Klik kaart

Veel mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen hebben in hun leven behoefte aan (tijdelijk) verblijf in een woonvorm met 24-uurs zorg. GGZ Oost Brabant heeft daarvoor verschillende mogelijkheden.

  • We bieden plekken voor beschut wonen op Coudewater en Huize Padua. Het gaat hier om (langdurend) verblijf voor mensen die de beschutting van een terrein nodig hebben.
  • In nieuw op te zetten plekken in de wijk bieden we beschermende woonplekken voor mensen die (nog) niet in staat zijn zelfstandig te wonen. Maar je kunt ook terecht voor begeleiding, een kop koffie of een gezonde maaltijd, het (laten) doen van de was, spreek-, vergader-of cursusruimte, of een logeerbed voor jezelf, maar ook voor familie/vrienden.

de berken gemertDe Berken (Antoon Roelofsstraat 11) in Gemert is een beschermde 24-uurs woonvoorziening van GGZ Oost Brabant. Hier bieden we trajectmatige woonbegeleiding op meerdere leefgebieden. De Berken ligt op 10 minuten lopen van het dorp van Gemert, dichtbij de winkels, buurthuis, sportcentrum en het busstation.

Het wonen op De Berken is op basis van een WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of WLZ (Wet Langdurige Zorg) indicatie. Samen gaan we actief werken aan je herstel. Belangrijke speerpunten van De Berken zijn ‘activering’ en ‘zelfredzaamheid’, met als doel dat je zelfstandig en naar tevredenheid deel kunt nemen aan de maatschappij. Met daarbij zo min mogelijke professionele ondersteuning.

We werken samen met het FACT-team (flexible assertive community treatment). Zij zijn verantwoordelijk voor de behandeling. Door middel van behandeling vanuit het FACT-team en begeleiding vanuit De Berken, ondersteunen we je om zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen.

Ook werken we actief samen met diverse andere instanties, waaronder: gemeente, zorginstellingen, wijkhuizen en scholen.

 

de pandelaarDe Pandelaar 104 in Gemert is een beschermde 24-uurs woonvoorziening van GGZ Oost Brabant. Hier bieden we trajectmatige woonbegeleiding op meerdere leefgebieden. De Pandelaar ligt rustig gelegen aan de rand van Gemert, naast het Boerenbond museum. Op 15 minuten lopen van het dorp van Gemert, dichtbij de winkels, buurthuis, sportcentrum en het busstation.

Belangrijke speerpunten van De Pandelaar zijn ‘activering’ en ‘zelfredzaamheid’, met als doel dat je zelfstandig en naar tevredenheid deel kunt nemen aan de maatschappij. Met daarbij zo min mogelijke professionele ondersteuning.

We werken samen met het FACT-team (flexible assertive community treatment). Zij zijn verantwoordelijk voor de behandeling. Door middel van behandeling vanuit het FACT-team en begeleiding vanuit De Pandelaar, ondersteunen we je om zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen.

Ook werken we actief samen met diverse andere instanties, waaronder: gemeente, zorginstellingen, wijkhuizen en scholen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | PrivacyDisclaimer |   Toegankelijkheidsverklaring  ISO9001 ISO9001 NEN

Ga naar boven

Achtergrond-blauw