Skip to main content

Toegankelijkheidsverklaring

Toegankelijkheidsverklaring

GGZ Oost Brabant hecht veel waarde aan het online uitwisselen van informatie met haar cliënten, medewerkers en andere belanghebbenden, op een veilige en betrouwbare manier. 

Het blijkt dat deze informatie niet voor iedereen eenvoudig toegankelijk is. Denk aan mensen met een visuele of motorische beperking, mensen die door laaggeletterdheid of dyslectie beperkt zijn of uit een ander taalgebied komen. GGZ Oost-Brabant vindt het belangrijk dat ook deze mensen gebruik kunnen maken van de aangeboden online informatie en diensten.

Normen voor de toegankelijkheid van websites zijn op Europees niveau beschreven in de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.0). Op dit moment heeft GGZ Oost Brabant nog geen specifieke maatregelen genomen om de toegankelijkheid van haar websites te vergroten. Het is uiteraard wel zo dat de bekende webbrowsers en operating systems van personal computers, smartphones en -pads standaard al een breed pakket aan hulpmiddelen op het gebied van toegankelijkheid aanbieden. Denk aan beeldschermvergroters, voorleesfuncties en de ondersteuning van aangepaste toetsenborden. Deze hulpmiddelen zijn voor iedereen beschikbaar.

GGZ Oost Brabant is voornemens om uiterlijk in 2022 haar digitale communicatiemiddelen dusdanig aan te passen dat deze meer ondersteuning bieden op het gebied van toegankelijkheid.

Heeft u vragen op opmerkingen over toegankelijkheid? Of heeft u een toegankelijkheidsprobleem bij gebruik van de digitale communicatiemiddelen van GGZ Oost Brabant? Neemt u dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Heeft u een klacht, en wilt u deze bespreken met een onafhankelijke klachtenfunctionaris, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.