Bureau Geneesheer-directeur en

bureau Wet verplichte ggz

Joris Hendrickx

Joris Hendrickx
Geneesheer-directeur / psychiater

De geneesheer-directeur is krachtens de Wet verplichte ggz (Wvggz) verantwoordelijk voor de verlening van verplichte zorg en voor de algemene gang van zaken op het gebied van de zorg. De geneesheer-directeur heeft een positie naast de Raad van Bestuur. Op grond van de wet vormt hij een zelfstandig bestuursorgaan wat betreft de uitoefening van Wvggz-taken.

Hij heeft een directe functionele relatie met de bestuurder die specifiek belast is met de kwaliteit en veiligheid en geeft deze bestuurder gevraagd en ongevraagd proactief advies. 

Waarnemers van geneesheer-directeur en de uitvoering van de Wvggz

De Wvggz-taken van de geneesheer-directeur worden waargenomen door vier geneesheer-directeuren in de regio’s, zijnde psychiaters. Die geneesheer-directeuren treden hierbij volledig in de bevoegdheden van de geneesheer-directeur waar het de Wvggz-taken betreft.

Regio Noord: Land van Cuijk en Oss-Uden-Veghel: 

 Kees Kampen  

Henk Hanegraaf

 

Regio Zuid: Helmond – Peelland:

 Kees Kampen Stephanie Leijten 
Kees Kampen Stephanie Leijten

Levendig Landgoed Huize Padua en Kind en Jeugd: 

 Joris Hendrickx  
Joris Hendrickx   

Ondersteuning door bureau Wvggz

Het bureau Wvggz biedt ondersteuning bij het proces Wvggz en de benodigde documenten. Het bureau bestaat uit Anne van Berkel (specialist zorgadministratie), Pascal Cox (administrateur) en Rianne v. Doren (administrateur).
Zij onderhouden de contacten met het OM, dragen zorg voor verzending van de formulieren en het aanleveren van overzichten.

Ondersteuning door bureau GD

Het bureau GD ondersteunt de geneesheer-directeuren op casusniveau en bij juridische zaken, zij sparren en denken mee. Het bureau bestaat uit Rob Conijn (jurist), Kelly van Heumen (jurist), Esmée Groenen (jurist) en Annemieke van der Doelen (secretaresse).

Contact

Raad van Bestuur

Hoofdgebouw
Kluisstraat 2, 5427 EM Boekel (route

088 - 846 04 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.