Menu

banner organisatie

Banner Klik kaart

Henk Hanegraaf

H.G.J. (Henk) Hanegraaf, psychiater, geneesheer-directeur

Geneesheer-directeur

Henk Hanegraaf is als geneesheer-directeur krachtens de Wet verplichte ggz (Wvggz) verantwoordelijk voor de verlening van verplichte zorg en voor de algemene gang van zaken op het terrein van de zorg. De geneesheer-directeur heeft een positie naast de Raad van Bestuur. De geneesheer-directeur is op grond van de wet een zelfstandig bestuursorgaan wat betreft de uitoefening van Wvggz-taken en de Bopz-taken.

De geneesheer-directeur heeft een directe functionele relatie met het lid van de Raad van Bestuur dat specifiek belast is met de kwaliteit en veiligheid en geeft dit lid van de Raad van Bestuur gevraagd en ongevraagd proactief advies. 

Waarnemers van geneesheer-directeur en de uitvoering van de Wvggz

De Wvggz-taken en Bopz-taken van de geneesheer-directeur worden waargenomen door vijf geneesheer-directeuren in de regio’s, zijnde psychiaters. Die geneesheer-directeuren treden hierbij volledig in de bevoegdheden van de geneesheer-directeur waar het de Wvggz-taken en Bopz-taken betreft.

Regio Noord: Land van Cuijk en Oss-Uden-Veghel:

Niels Bothof 1 van 1 small Anke Vermeulen 1 van 1 small  
Niels Bothof Anke Vermeulen  
 
Regio Zuid: Helmond – Peelland:

Kees Kampen 1 van 1 small Stephanie Leijten 1 van 1 small  
Kees Kampen Stephanie Leijten  
 
Zorglandgoed Huize Padua en Kind en Jeugd:

Henk Hanegraaf    
Henk Hanegraaf  
   

Ondersteuning door bureau Wvggz

Het bureau Wvggz biedt ondersteuning bij het proces Wvggz en de benodigde documenten. Het bureau bestaat uit Anne van Berkel (specialist zorgadministratie), Marcha Mulders (administrateur) en Rianne v. Doren (administrateur).
Zij onderhouden de contacten met het OM, dragen zorg voor verzending van de formulieren en het aanleveren van overzichten.

Ondersteuning door bureau GD

Het bureau GD ondersteunt de geneesheer-directeuren op casusniveau, juridische zaken, sparren en denken mee. Het bureau bestaat uit Hetty Stoof (senior beleidsadviseur), Rob Conijn (jurist), Kelly van Heumen (jurist), Esmée Groenen (jurist) en Annemieke van der Doelen (secretaresse).


Contact

Hoofdgebouw
Kluisstraat 2, 5427 EM Boekel (route)

Gebouw Parkzicht
Berlicumseweg 8, 5248 NT Rosmalen (route)

T 0492 – 84 45 56
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2014 GGZ Oost Brabant | PrivacyDisclaimer |   Toegankelijkheidsverklaring  ISO9001 ISO9001 NEN

Ga naar boven