Menu

Banner Klik kaart

Veel mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen hebben in hun leven behoefte aan (tijdelijk) verblijf in een woonvorm met 24-uurs zorg. GGZ Oost Brabant heeft daarvoor verschillende mogelijkheden.

  • We bieden plekken voor beschut wonen op Coudewater en Huize Padua. Het gaat hier om (langdurend) verblijf voor mensen die de beschutting van een terrein nodig hebben.
  • In nieuw op te zetten plekken in de wijk bieden we beschermende woonplekken voor mensen die (nog) niet in staat zijn zelfstandig te wonen. Maar je kunt ook terecht voor begeleiding, een kop koffie of een gezonde maaltijd, het (laten) doen van de was, spreek-, vergader-of cursusruimte, of een logeerbed voor jezelf, maar ook voor familie/vrienden.

De bewoners van d'n Tip hebben als doel om hun problemen te stabiliseren . Het verblijf is gericht op wonen met begeleiding. Het wonen op d’n Tip vraagt een redelijke mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De bewoner is niet voortdurend afhankelijk van de aanwezige begeleiders en moet dus beperkte tijd alleen kunnen zijn. D’n tip is bedoeld voor bewoners met een leeftijd van 55 jaar en ouder. De begeleiding is gericht op de chronische psychiatrische problemen van deze ouderen. Hierbij is vaak sprake van levensfase–problematiek en lichte tot matige somatische beperkingen.

 

't Paapje te Boxmeer is per 1 juni 2021 gesloten. 

Tot  voor kort waren er in ’t Paapje te Boxmeer 10 en 12 woonvoorzieningen van GGZ Oost Brabant. Hier woonden 12 cliënten beschermd met zorg in de nabijheid. Anderhalf jaar geleden werd duidelijk dat ’t Paapje moest sluiten. In de afgelopen maanden zijn alle bewoners verhuisd naar andere locaties.

We beraden ons nu op de toekomst van het pand. Naar verwachting wordt hierover voor het einde van het jaar een besluit genomen. Zodra meer bekend is, zullen we buurtbewoners daarover informeren.

Leegstandbeheer

Tijdelijk leegstaand vastgoed vormt een geliefd doelwit voor vandalisme, inbraak of brandstichting. Bovendien bestaat met name in steden en op afgelegen plaatsen het risico dat een leegstaand pand gekraakt wordt. Dat willen we voorkomen.

Daarom is het pand in beheer bij Camelot tot er een bestemming voor het pand is gevonden. Camelot is een professionele organisatie die zorgt voor tijdelijke bewoning van het pand, zodat het niet onbeheerd leeg staat en in verval kan raken. Met de tijdelijke bewoners worden afspraken gemaakt over het gebruik en onderhoud van het pand en de bijbehorende tuin.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben over Camelot Beheer en hun diensten kijk dan op hun website www.cameloteurope.com  of neem contact met hen op via T 088-2263568 of via
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook wanneer u melding wil maken van een situatie, laat het hen weten. Samen met u, werkt Camelot aan een veilige en rustige buurt.

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | PrivacyDisclaimer   ISO9001 ISO9001 NEN

Ga naar boven

Achtergrond-blauw