Skip to main content

Mijn eerste afspraak en dan?

Hier lees uw wat u kunt verwachten tijdens uw eerste afspraak.

  • Intake, onderzoek en diagnostiek

    Na de aanmelding, bellen wij u om een afspraak te maken voor een screening en/of intakegesprek. Op dat moment bieden wij u ook aan om gebruik te maken van de Digitale poli en informeren we u over het cliëntenportaal MijnGGZOostBrabant.

    Tijdens de screening en/of intake willen we u beter leren kennen om een goed beeld te krijgen van uw situatie. Waar loopt u vast? Op welke gebieden ervaart u problemen? Wat verwacht u van ons?

    Voor de afspraak vult u een aantal vragenlijsten in. Deze geven ons meer informatie over (de ernst van) uw klachten. Ook nadat uw behandeling is gestart meten we op verschillende momenten uw klachten en problemen. Dit doen we aan de hand van een interview en/of vragenlijsten.

    Zo volgen we het effect van uw behandeling en zien we of uw klachten minder worden. Is dat niet het geval dan bekijken we samen of het anders kan.

    Lees de bewaarfolder Wat u moet weten 

    Soms is aanvullend onderzoek nodig om erachter te komen waar uw klachten en problemen vandaan komen. Denkt u hierbij aan psychiatrisch onderzoek, persoonlijkheidsonderzoek of een intelligentietest. We plannen hiervoor een nieuwe afspraak met u in.

    Neem dit mee op de dag van de intake

    • Paspoort of identiteitskaart
    • Zorgverzekeringspasje
    • Actueel medicatieoverzicht (op te vragen bij de apotheek)
    • Kleingeld of bankpas voor het parkeren als u met de auto komt
    • Uw agenda om vervolgafspraken te plannen

     

  • Behandelplan

    Na het intakegesprek en evt. de aanvullende onderzoeken stellen we samen een behandelplan op. Hierin staat o.a. hoe u uw klachten kunt verminderen of kunt leren er beter mee om te gaan.

    We stemmen de behandeling af op uw mogelijkheden en wensen. Het is belangrijk dat deze bij u past, dat werkt het beste. Hierna start uw behandeling in het algemeen binnen vier weken. Hier vindt u de wachttijden.

  • Terugverwijzing

    Soms blijkt na de intake dat onze behandelingen niet aansluiten bij uw klachten en problemen. Wij verwijzen u dan terug naar uw huisarts of andere verwijzer.

    Hij ontvangt van ons een brief met een samenvatting van uw klachten, de diagnose en eventueel een advies voor verdere behandeling of medicatie.

  • Uw behandelaren

    U heeft tijdens uw behandeling te maken met diverse deskundigen, er is altijd één regiebehandelaar.