Banner Toekomst Huize Padua

Huize Padua verandert naar een levendig landgoed

Voor GGZ Oost Brabant is Huize Padua, naast de voorzieningen in de regio, dé locatie waar de organisatie (hoog)specialistische zorg aanbiedt.

Hoewel ze in een prachtige omgeving liggen, voldoen veel panden op het terrein van Huize Padua niet meer aan de eisen van deze tijd. Om ervoor te zorgen dat we onze cliënten ook in de toekomst de beste zorg kunnen blijven geven, moeten we met onze tijd meegaan. Dat betekent dat we (op een aantal gebieden) onze zorg én gebouwen gaat moderniseren.

De komende jaren verandert Huize Padua naar een levendig landgoed. Een plek met ruimte voor wonen, werken, leren, zorg én interactie tussen buurtgenoten: bewoners, medewerkers, studenten en omwonenden. En een plek waar cliënten passend en zinvol werk kunnen doen, waar zij in contact komen met andere werkenden en vrijwilligers in een veilige omgeving.

In fases aanpakken
Het plan om te komen tot nieuwbouw en/of renovatie start met het opstellen van een Lange Termijn HuisvestingsPerspectief (LTHP). Dit is bijna afgerond en wordt eind dit jaar vastgesteld. Op basis hiervan wordt een meerjarig nieuwbouw- en renovatieprogramma opgesteld, zodat we kunnen zien wat er wanneer met het gebied en de gebouwen gaat gebeuren. Omdat niet alles tegelijk gedaan kan worden, wordt het plan in fases uitgevoerd. 

De totale transformatie van Huize Padua duurt zo’n tien tot vijftien jaar. Omdat niet alles tegelijk gedaan kan worden, wordt het plan in fases uitgevoerd. Vanwege de continuïteit van de zorgverlening starten we met de gebouwen voor de zorg. Voor de panden die niet lang meer mee kunnen, komen tijdelijke gebouwen.

Wil je een beetje een beeld krijgen van Huize Padua in de toekomst? Klik dan hier, zodat je een tekening van de nieuwe situatie kunt bekijken en meer over de plannen kunt lezen. 

Meer weten?
Om tot de lange termijn visie voor Huize Padua te komen, deden we onder andere beroep op KPMG en BAAC. De hoofdlijnen uit het rapport van KPMG leest u onder de verschillende tabbladen. 

Vragen (en de antwoorden)

  • Wat is de status van het visiestuk?

De visie is op dit moment consultatiestuk. Dat wil zeggen dat we op papier hebben gezet waar we naartoe willen met het landgoed. We hebben richting met elkaar bepaald en gaan nu met partijen in gesprek om feedback op onze plannen te krijgen. Die feedback gebruiken we om tot een definitieve visie te komen, die wordt vastgesteld. En vormt input om tot een goed uitvoeringsplan te komen.

  • Waar is de visie op gebaseerd?

Om tot de lange termijn visie voor Huize Padua te komen, spraken wij met diverse mensen van binnen en buiten onze organisatie. Daarnaast deden we onder andere beroep op KPMG en BAAC. De hoofdlijnen uit het rapport van KPMG leest u hier en de hoofdlijnen uit het rapport van BAAC kunt u hier terugvinden.

  • Wanneer is bekend wat er precies gaat gebeuren?

Nadat de visie definitief is geworden en is vastgesteld, wordt er een uitvoeringsplan opgesteld. Hierin geven we verdere invulling gegeven aan de drie fases die de transformatie van Huize Padua kent. Omdat het een omvangrijk project is dat tien tot vijftien jaar duurt, zal niet alles vanaf het begin af aan concreet gemaakt kunnen worden. Hoe dichterbij een fase komt hoe meer we erover kunnen vertellen. We houden u uiteraard op de hoogte van de voortgang.

  • Wanneer begint de sloop?

Voorlopig nog niet. In de visie is richting bepaald en is een voorzet qua plannen gedaan. De daadwerkelijke uitvoering ervan hangt af van een aantal factoren. Denk aan samenwerkingen met andere partijen, de staat van gebouwen en onvoorziene omstandigheden. Zodra we meer zicht hebben op welk pand wanneer gesloopt wordt, informeren we u daarover.

Heeft u vragen?

Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven