Banner Toekomst Huize Padua

Huize Padua verandert naar een levendig landgoed

Voor GGZ Oost Brabant is Huize Padua, naast de voorzieningen in de regio, dé locatie waar de organisatie (hoog)specialistische zorg aanbiedt.

Hoewel ze in een prachtige omgeving liggen, voldoen veel panden op het terrein van Huize Padua niet meer aan de eisen van deze tijd. Om ervoor te zorgen dat we onze cliënten ook in de toekomst de beste zorg kunnen blijven geven, moeten we met onze tijd meegaan. Dat betekent dat we (op een aantal gebieden) onze zorg én gebouwen gaat moderniseren.

De komende jaren verandert Huize Padua naar een levendig landgoed. Een plek met ruimte voor wonen, werken, leren, zorg én interactie tussen buurtgenoten: bewoners, medewerkers, studenten en omwonenden. En een plek waar cliënten passend en zinvol werk kunnen doen, waar zij in contact komen met andere werkenden en vrijwilligers in een veilige omgeving.

In fases aanpakken
Het plan om te komen tot nieuwbouw en/of renovatie start met het opstellen van een Lange Termijn HuisvestingsPerspectief (LTHP). Dit is bijna afgerond en wordt deze zomer vastgesteld. Op basis hiervan wordt een meerjarig nieuwbouw- en renovatieprogramma opgesteld, zodat we kunnen zien wat er wanneer met het gebied en de gebouwen gaat gebeuren. Omdat niet alles tegelijk gedaan kan worden, wordt het plan in fases uitgevoerd. 

De totale transformatie van Huize Padua duurt zo’n tien tot vijftien jaar. Omdat niet alles tegelijk gedaan kan worden, wordt het plan in fases uitgevoerd. Vanwege de continuïteit van de zorgverlening starten we met de gebouwen voor de zorg. Voor de panden die niet lang meer mee kunnen, komen tijdelijke gebouwen.

Wil je een beetje een beeld krijgen van Huize Padua in de toekomst? Klik dan hier, zodat je een tekening van de nieuwe situatie kunt bekijken en meer over de plannen kunt lezen. 

Heeft u vragen?

Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2014 GGZ Oost Brabant | InformatieveiligheidDisclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001 NEN

Ga naar boven