Banner Toekomst Huize Padua

Huize Padua Gebiedsvisie De KluisHuize Padua verandert naar een levendig landgoed

Voor GGZ Oost Brabant is Huize Padua, naast de voorzieningen in de regio, dé locatie waar de organisatie (top)specialistische zorg aanbiedt, haar kennis- en expertisecentrum huisvest en de bestuur en ondersteunen- de diensten concentreert.

Hoewel ze in een prachtige omgeving liggen, voldoen veel panden op het terrein van Huize Padua niet meer aan de eisen van deze tijd. Om ervoor te zorgen dat we onze cliënten ook in de toekomst de beste zorg kunnen blijven geven, moeten we met onze tijd meegaan. Dat betekent dat we (op een aantal gebieden) onze zorg én gebouwen gaat moderniseren.

De komende jaren verandert Huize Padua naar een levendig landgoed. Een plek met ruimte voor wonen, (samen)werken, leren, zorg én interactie tussen buurtgenoten: bewoners, medewerkers, studenten en omwonenden. En een plek waar cliënten passend en zinvol werk kunnen doen, waar zij in contact komen met andere werkenden en vrijwilligers in een veilige omgeving.

In fases aanpakken
In 2020 is een Lange Termijn HuisvestingsPerspectief (LTHP) opgesteld. Na de vaststelling daarvan is in 2021 een gebiedsvisie voor Levendig Landgoed Huize Padua gerealiseerd. Hierin staat wat onze plannen zijn voor het gebied en de gebouwen. 

Huize Padua veranderen in een levendig landgoed duurt zo’n tien jaar en gebeurt in verschillende fases. Tijdens de verbouwing gaan de zorg en dienstverlening door. We verbouwen dus met ‘de winkel open’. Om de overlast voor de bewoners en de bouwduur te beperken, starten we met het bouwen op plekken waar nu nog geen gebouwen staan. Tegelijkertijd wordt een aantal panden verbouwd waarin ondersteunende diensten zitten.

Wilt u een beetje een beeld krijgen van Huize Padua in de toekomst? Klik dan hier, zodat u een tekening van de nieuwe situatie kunt bekijken en meer over de plannen kunt lezen. 

Heeft u vragen? 
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven