App store  Google play

Download de gratis GGZ app

Menu

banner-individuele-therapie

Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie en kan u helpen om hardnekkige patronen van denken, voelen en doen te veranderen. Schematherapie gaat uit van het idee dat mensen in hun jeugd ideeën ontwikkelen. Over wie ze zijn, hoe de wereld in elkaar zit, hoe andere mensen zijn, en hoe ze zich het beste kunnen gedragen om narigheid te voorkomen.

  • Deze ideeën, waar we ons vaak niet zo bewust van zijn, noemen we schema’s. Ze beïnvloeden hoe we denken en voelen en hoe we ons gedragen. Meestal passen die ideeën goed bij hoe onze wereld eruit zag, toen we kind waren. Soms passen ze niet zo goed meer in de wereld waarin we leven als we volwassen zijn en kunnen ze onnodig veel problemen veroorzaken, zoals een gevoel van minderwaardigheid.

    Schematherapie helpt om uw klachten te verminderen, om te leren gaan met problemen, uw omgang met anderen te verbeteren en om sterker en zelfstandiger te worden.

    Wilt u meer weten over Schematherapie?

  • Download hier de Keuzekaart Samen Beslissen - Schematherapie

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlGGZ Oost Brabant is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

© 2014 GGZ Oost Brabant | Disclaimer Privacy-statement ISO9001 ISO9001

Ga naar boven

Achtergrond-oranje